homeContact us
Voedselallergie: Waarom moeten levensmiddelenproducenten hier rekening mee houden?

Levensmiddelenproducenten moeten kennis hebben van en moeten communiceren met voedselallergische personen over ingrediënten en de mogelijke kruisbesmettingen in hun levensmiddelen, omdat deze de betreffende voedingsmiddelen, zelfs in kleine hoeveelheden (sporen), moeten vermijden.
Het is een wettelijke vereiste om veilig voedsel te leveren en om de levensmiddelen correct te etiketteren. U kunt op deze website meer leren wat dit allemaal inhoud.

Food Allergy Information is a website that offers credible food allergy information and guidance

Photo: Colourbox

Wie ontwikkelde deze website?

Pia Nørhede en Charlotte Madsen van het National Food Institute, Technical University of Denmark (Link in het Deens met de mogelijkheid om Engels te kiezen), ontwikkelden de inhoud van deze website in samenwerking met een groep leidende allergie specialisten (Link in het Engels) uit de levensmiddelenindustrie, patiëntenorganisaties, klinische centra, en onderzoeksinstituten in Europa als onderdeel van het Europese onderzoeksproject EuroPrevall (Link in het Engels). Het redigeren en hosten van de website wordt uitgevoerd door het Institute of Food Research (Link in het Engels) onder de leiderschap van Clare Mills. Het Institute of Food Research beheerd ook de InformAll database.

Over de website:

De inhoud van Food Allergy Information is voornamelijk in het Engels. Echter het heeft links naar websites in veel andere talen. Om de Engelse versie van de voorpagina te betreden volg a.u.b. deze link.

Wat heeft deze website te bieden:

Food Allergy Information is een website dat geloofwaardige voedselallergie-informatie biedt. Een deel is voor het algemeen belang maar de website levert ook informatie toegespitst op de behoeften van de levensmiddelenindustrie en nationale autoriteiten.

  • Food Allergy Facts (Voedselallergie Feiten) (Link in het Engels) levert basale informatie over wat voedselallergie is, de grootte van het probleem, mogelijke Oorzaken, preventie, symptomen, diagnose en behandeling. U kunt ook een link vinden naar het Food Allergy Portal (Link in het Engels met de mogelijkheid te kiezen uit 7 andere talen), welke een collectie van kritisch bekeken websites over voedselallergie bevat in 12 Europese talen.

  • Foods Causing Allergy (Voedsel dat allergie veroorzaakt) (Link in het Engels) bevat links naar de relevante pagina’s in de InformAll Database (Link in het Engels). De InformAll Database bevat informatie over vele voedingsmiddelen waarover gemeld is dat ze allergie veroorzaken.
  • EU Legal Requirements (EU Wettelijke Vereisten) (Link in het Engels) bevat informatie voor producenten die in de EU werken of die naar de EU willen gaan exporteren over de wettelijke vereisten in Europa omtrent allergene voedingsmiddelen.

  • Food Manufacturing (Voedsel Productie) (Link in het Engels) bevat richtlijnen voor de voedselindustrie over hoe om te gaan met allergenen in de voedselproductie inclusief hoe onopzettelijke aanwezigheid van allergenen in voedingsmiddelen te vermijden.

  • Catering (Link in het Engels) bevat links naar relevante websites met informatie over wat u kunt doen als caterer om veilig voedsel te leveren aan uw voedselallergische gasten.